nieuws

Brinkman op de koffie bij EU-commissaris Bolkestein

bouwbreed Premium

Voorzitter Brinkman van het AVBB heeft maandag in Brussel een gesprek met Europees Commissaris Bolkestein. Brinkman maakt deel uit van een delegatie van het EG-Beraad voor de Bouw. De delegatie staat onder leiding van R. den Dunnen, voorzitter van het EGBB en secretaris-generaal van het ministerie van VROM.

Het aanbestedingsregime van de Europese Unie en de mogelijkheden voor publiek-private samenwerking in Nederland staan centraal tijdens de bijeenkomst. Het kabinet stimuleert het aangaan van pps-samenwerkingsverbanden, maar volgens het AVBB ontbreekt daarin in veel gevallen helderheid over de toepassing van de aanbestedingsregels.

In naburige landen is er eveneens een spanningsveld tussen Europese aanbestedingen en pps bij ingewikkelde combinatieprojecten. “Ook indien de private weg wordt bewandeld, is de publieke partij altijd gebonden door haar publiekrechtelijke bevoegdheden”, menen de bouwwerkgevers.

Reageer op dit artikel