nieuws

Brand vernietigt halve archief SBK

bouwbreed Premium

Naar eerst nu bekend is geworden, is eind vorige maand het halve archief van de Stichting Bouwkwaliteit afgebrand. Oorzaak van de brand is kortsluiting in de keuken.

Het snoer van de vaatwasmachine zat knel tegen de plint. Door een breukje in het snoer is het plastic gaan smeulen. Vermoedelijk was de warmteontwikkeling al een tijdje aan de gang, voordat de brand in het weekeinde echt uitbrak. De enorme roetschade trof voornamelijk het deel van het archief waarin de in recentere jaren uitgegeven Komo-kwaliteitsverklaringen worden bewaard. “Gelukkig hadden we goeie backups gemaakt, waardoor we slechts het bestand van één dag kwijt zijn”, aldus directeur C. Richter. “We zijn vier dagen aan het soppen geweest. Na één week waren we alweer voor 25 procent in de lucht. We draaien nu weer op normale sterkte.”

SBK is tijdelijk in een andere ruimte gehuisvest op dezelfde verdieping van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Treubstraat. De schade wordt geschat op 75.000 gulden.

Reageer op dit artikel