nieuws

Bouwbedrijf Jones scoort in VS voor Philipp Holzmann

bouwbreed

frankfurt – Philipp Holzmann heeft voor 295 miljoen gulden aan nieuwe opdrachten in de boeken geschreven. De tot het Frankfurter concern behorende Amerikaanse Jones Groep bouwt in North Carolina onder meer voor 86 miljoen dollar een groot congreshotel.

Het door architectenbureau John Portman ontworpen complex telt zevenhonderd kamers en zal beschikken over vijfduizend vierkante meter congresruimte. Opdrachtgever Westin Hotels wil met de bouw de stad Charlotte ontwikkelen tot een van de belangrijkste congrescentra van de Amerikaanse oostkust.

Jones blijft ook betrokken bij de ontmanteling van de Californische atoomcentrale Rancha Seco in Herald. De vervolgopdracht heeft een waarde van tachtig miljoen gulden en behelst over een periode van acht jaar zowel ambachtelijk als ingenieurswerk en het beschikbaar stellen van materieel.

In Duitsland bouwt Holzmann samen met Karl Gemunden een inkoopcentrum in Mainz. Het project van dertig miljoen verrijst binnen een jaar op het terrein van een voormalig Amerikaans kazernecomplex.

Havengebied

De Frankfurters kregen in eigen stad opdracht voor ruim twaalf miljoen gulden de route van achthonderd meter verwarmingsleiding te wijzigen. De omleiding past in de werkzaamheden in het westelijk havengebied waarbij het bedrijf ook betrokken wordt.

Reageer op dit artikel