nieuws

Bouw Duitsland levert 46.000 banen in

bouwbreed

wiesbaden – De afbraak van arbeidsplaatsen in de Duitse bouw zet zich onverminderd voort. Vorig jaar daalde de werkgelegenheid bij bedrijven met twintig of meer personeelsleden met 46.000 tot 1,11 miljoen.

In de oude deelstaten nam het werk met 3,5 procent af tot 775.000 arbeidsplaatsen. In het oosten van Duitsland moest andermaal 5,2 procent van de bouwvakkers omzien naar ander werk. Sinds de zomer van 1995 verliest de werkgelegenheid in de bouw voortdurend terrein.

Volgens het Statistisch Bundesamt boekte het bouwbedrijfsleven vorig jaar 1,3 procent minder orders. De waarde ligt 13,8 procent onder het niveau van 1995.

In oude bondsrepubliek steeg de omzet met twee procent tot 170,3 miljard gulden. In de nieuwe deelstaten daalde de omzet met anderhalf procent tot 60,5 miljard gulden.

Reageer op dit artikel