nieuws

Bezorgdheid over bouwen op water

bouwbreed

Milieuorganisaties tonen zich bezorgd dat sluipenderwijs steeds meer op water wordt gebouwd. Zij wijzen op al lopende bouwprojecten en plannen in Almere en Lelystad, en op de bouw van IJburg in Amsterdam. Het meest in het oog springen het Gooimeer, het IJmeer en de Markermeer.

De Vereniging Natuurmonumenten, die de strijd tegen de aanleg van IJburg verloor, mist een samenhangend beleid. Natuurmonumenten wil daarover met de overheden overleggen.

Ook de Stichting Natuur en Milieu blijkt ongerust. “Het zijn van die processen die je ook terugziet bij de groei van de recreatie en de kleine campings op de Veluwe”, reageert een woordvoerster. De Stichting vertrouwt erop dat minister Pronk van VROM in de Vijfde nota ruimtelijke ordening aandacht aan de kwestie zal besteden.

Volgens een woordvoerder van het departement van VROM wordt het zogeheten buitendijks bouwen door het Rijk kritisch gevolgd.

Reageer op dit artikel