nieuws

Ballast Nedam vertraagt bouw brug op verzoek regering Suriname

bouwbreed

De brug die Ballast Nedam over de Surinamerivier in Paramaribo bouwt, wordt 19 mei door president Jules Wijdenbosch geopend. De bruggenbouwer zou het werk eerder kunnen opleveren, maar op verzoek van de Surinaamse regering worden de laatste werkzaamheden doelbewust vertraagd.

Reden hiervoor is dat de Surinaamse regering de opening kort voor de algemene verkiezingen van 25 mei als een aardige opsteker beschouwt voor de zittende president. Volgens een medewerker van Ballast Nedam zijn in de laatste weken meer werknemers ontslagen dan in feite nodig was om de werkzaamheden nog wat te kunnen rekken.

Overigens had het bedrijf contractueel de brug pas eind november van dit jaar hoeven op te leveren. Onder de ontslagen arbeiders zou onvrede bestaan, omdat zij vinden dat zij het slachtoffer zijn geworden van een verkiezingsstunt van de president.

De anderhalve kilometer lange brug is de tweede die Ballast Nedam in een jaar tijd in Suriname voltooit. In juni vorig jaar werd een even lange brug geopend over de Coppenamerivier, negentig kilometer ten westen van Paramaribo.

Met de bouw van de beide bruggen is in totaal bijna tweehonderd miljoen gulden gemoeid. De Surinaamse regering trof vorig jaar een nieuwe betalingsregeling met Ballast Nedam, omdat het land niet meer aan de bestaande maandelijkse verplichtingen kon voldoen. Er werd een nieuwe leningsovereenkomst gesloten, waarbij het Amstelveense bedrijf rechtstreeks wordt betaald uit de opbrengsten van de bauxiet- en oliewinning.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels