nieuws

Acht panden weg voor bouw metrostation

bouwbreed

In de Amsterdamse wijk de Pijp moeten toch acht panden worden gesloopt voor de aanleg van stationsingangen van de metrolijn Noord-Zuid. Het gaat om twee hoeken aan de Ferdinand Bolstraat. De panden kunnen daarna desgewenst worden herbouwd, maar daarover moet de deelraad nog besluiten.

Dat is de uitkomst van een onderzoek van de Technische Universiteit Delft, dat de gemeente heeft laten uitvoeren op aandringen van de meeste fracties van het stadsdeel Oud-Zuid.

In 1998 had het stadsdeel besloten dat voor de aanleg van het metrostation niets zou worden gesloopt. In november keerde de deelraad zich tegen een besluit van het stadsdeelbestuur, dat toch met de sloop akkoord was gegaan. Vervoerswethouder Kohler zegde daarop een tweede onderzoek toe.

Reageer op dit artikel