nieuws

Aanbesteding spoor niet aan de orde

bouwbreed

De aanbesteding van spoorlijnen in Noord-Holland is op de lange baan geschoven. Onder druk van een Tweede-Kamermeerderheid zei minister Netelenbos gisteren “voorlopig geen onomkeerbare stappen” te zullen nemen.

In de regio bestaan onder reizigers, bewoners, gemeentebesturen en het bedrijfsleven grote bezwaren tegen de plannen. De enige voorstander is volgens de reizigersvereniging Rover het provinciebestuur zelf.

De tegenstanders vrezen dat ‘treinen’ tussen het noorden van Noord-Holland en de Randstad moeilijker wordt als straks andere maatschappijen dan de NS op de lijnen gaan rijden. Die vrees delen vrijwel alle fracties. Netelenbos erkende dat ook zij de gevolgen van decentralisatie nog niet geheel kan overzien. “Decentralisatie is voor mij geen dogma”, zei ze.

Reageer op dit artikel