nieuws

Week begon goed

bouwbreed Premium

De beursweek ging afgelopen maandag vol goede moed van start. De opwaartse beweging ging vooral uit van de technologiefondsen, die profiteerden van de goede winstcijfers van Siemens.

Ook de bouwers dreven mee op het goede sentiment. NBM Amstelland kon fractioneel stijgen na het nieuws van de acquisitie van nog eens twee Karwei-bouwmarkten. Er waren ook uitzonderingen. Heijmans leverde in na het nieuws dat het de Belgische kabelaar Ven den Berg had overgenomen en ook handelsonderneming Geveke ging maandag omlaag. Dinsdag kwam de klad erin. Beleggers gaven massaal de voorkeur aan obligaties, omdat de rendementen op deze papieren op tweejarige recordhoogtes lagen. Ook de oliefondsen moesten dinsdag inleveren, wat het aandeel IHC Caland raakte. Beleggers ontdekten Heijmans, want voor de tweede dag op rij maakte de bouwer een overname bekend: dit maal van Tevona. VolkerWesselsStevin wist te winnen op het nieuws van de eigen aandeleninkoop, dit om verwatering tegen te gaan. Woensdag leek de handelsdag goed te beginnen, maar Wallstreet gooide roet in het eten, waardoor de AEX de dag toch nog met een verlies moest afsluiten. Ook donderdag eindigde de AEX met verlies en vrijdag was de misère nog steeds niet ten einde. Toch wist die dag een aantal bouwfondsen het hoofd boven water te houden, zoals Arcadis, Fugro en Grontmij. In Arcadis werd ook nog wel behoorlijk wat verhandeld, maar de handel in Grontmij was marginaal.

Reageer op dit artikel