nieuws

Videotoezicht voor beveiliging wegwerk

bouwbreed Premium

De politie heeft een nieuw middel om automobilisten op de A16 op hun verkeersgedragingen aan te spreken. Het gaat om verplaatsbare videocamera’s die op verschillende punten staan opgesteld.

Hiermee is het mogelijk vanuit een regiewagen een automobilist enkele kilometers achter elkaar in de gaten te houden. Met deze actie neemt de politie een voorschot op de toekomstige werkzaamheden op dit traject. Over enkele jaren wordt de A16 verbreed en de HSL aangelegd. De politie is ervan overtuigd dat aangepast verkeersgedrag voor veiliger werken langs de weg zorgt. Bij de uitvoering van Gevaar ’16’ is ook een actieve rol weggelegd voor de weggebruikers zelf. De politie heeft een enquête gehouden onder zeshonderd bestuurders over knelpunten op de A16. Door een vragenlijst konden zij gevaarlijk situaties aangeven en knelpunten in de infrastructuur. Met een aantal van de ondervraagden evalueert de politie regelmatig om te horen of zij vinden dat het weggedrag verbetert. De politie streeft op die manier naar een publieksvriendelijker manier van werken.

Reageer op dit artikel