nieuws

Val De Vries-Robbé wekt verbijstering

bouwbreed

FNV Bondgenoten is verbijsterd over het faillissement van De Vries- Robbé Gevelbouw in Gorinchem. “Onbegrijpelijk dat dit heeft kunnen gebeuren met een bedrijf dat zo goed in de markt ligt en zoveel kansen heeft”, reageert bestuurder Szablewski van FNV Bondgenoten.

Door het faillissement komt de werkgelegenheid van 140 personen in gevaar. Szablewski noemt deze gang van zaken volstrekt onacceptabel. “We overwegen serieus de Ondernemingskamer in te schakelen. Het moet absoluut duidelijk worden hoe dit heeft kunnen gebeuren. De onderste steen moet boven.” FNV Bondgenoten zal zich sterk maken voor een goede afvloeiingsregeling voor personeel dat niet meer bij het bedrijf aan de slag kan. De rechtbank in Dordrecht heeft P.Nuiten uit dezelfde plaats aangewezen als curator. Het bedrijf maakte tot vorig jaar deel uit van het beursgenoteerde De Vries-Robbé. Deze naamgenoot heeft momenteel geen bemoeienis meer met de afgestoten dochter.

Reageer op dit artikel