nieuws

Still stimuleert gebruik elektroheftruck

bouwbreed Premium

Still Intern Transport BV in Hendrik-Ido-Ambacht heeft een (financierings)plan bedacht om elektrotractie betaalbaar te maken. Met dat plan zou een elektroheftruck net zo veel kosten als een verbrandingstruck. Deze laatste zijn dikwijls tot 30 procent goedkoper dan elektrotrucks.

Voorwaarde is wel dat de truck zo’n 1200 uur per jaar, dat is vijf tot zes uur per dag, moet draaien.

De energiekosten worden met dat plan maandelijks in rekening gebracht op basis van de werkelijk verbruikte kilowatturen. Dat geeft een duidelijk zicht op de energiekosten en op de totale exploitatiekosten.

Still, marktleider in elektrotrucks, wil het marktaandeel van die trucks _ nu bijna 50/50 ten opzichte van verbrandingstrucks _ vergroten. Elektrotrucks zijn vele malen milieuvriendelijker dan verbrandingstrucks.

De looptijd van het plan van Still is vijf tot zes jaar, gelijk aan de gemiddelde levensduur van een batterij. Het bedrijf inventariseert samen met de gebruiker inzet, stroomverbruik en energiebehoefte. Het advies betreft ook wisselbatterijen en het laadstation.

Reageer op dit artikel