nieuws

Re/max-makelaar blijft bij koper

bouwbreed

Re/max, een nieuwe ster aan het firmament, is komen overwaaien uit Amerika. Het begaat om een franchise-makelaarsorganisatie met grootse plannen.

Re/max hoopt binnen vijf jaar tweehonderd kantoren te hebben geopend. Momenteel zijn er al 43 licenties verkocht. Waarin deze organisatie verschilt van andere makelaars, is dat er wordt uitgegaan van ‘lifetime relations’. Na de aanschaf van een huis houdt de relatie met de agent niet op. De adviseur van Re/max kan bijvoorbeeld ook worden ingeschakeld bij de verbouwing. Hij helpt dan met zaken als de aanvraag van de vergunning. Ook voor de financiering wil de organisatie een volledig pakket kunnen aanbieden. Daarmee komt volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars wel de onafhankelijkheid in het gedrang. Daarom heeft de NVM gesteld dat een lidmaatschap van Re/max lidmaatschap van de NVM uitsluit, en andersom.

Reageer op dit artikel