nieuws

Opleidingskamp moet bouwvakkers leveren

bouwbreed Premium

Een van de buitenwereld afgesloten opleidingskamp moet het tekort aan bouwvakkers in de Verenigde Staten aanvullen. Het idee is afkomstig van het National Center for Construction Education and Research (NCCER) uit Florida in de Verenigde Staten.

Volgens directeur Dan Bennet is het een belangrijk experiment. Als het slaagt, kan het overal navolging vinden. In de Verenigde Staten bestaat jaarlijks een tekort aan bouwvakkers van ongeveer een kwart miljoen. Een opleidingskamp zoals de onderzoekers voorstellen, levert zo’n drieduizend jonge bouwvakkers per jaar af. Tijdens de opleiding hebben zij geen contact met de samenleving. Zij concentreren zich uitsluitend op een toekomst in de bouw. Dat halveert de duur van hun opleiding.

Reageer op dit artikel