nieuws

Ondernemers naar rechter om heiherrie

bouwbreed Premium

amsterdam – Ondernemers aan het Wilhelmina Gasthuisplein stappen naar de rechter. De bedrijven in het Amsterdams Ondernemers Centrum (AOC) willen dat stadsdeel Oud-West bouwbedrijf P. Meijer uit Beverwijk dwingt maatregelen te nemen om de geluidsoverlast te beperken. De zaak dient vanmiddag in een spoedzitting voor de president van de Amsterdamse rechtbank.

Bouwbedrijf P. Meijer bouwt op de plek van het voormalige Wilhelmina Gasthuis 84 appartementen en twee parkeergarages. De ondernemers rond het plein worden echter hoorndol van het heilawaai.

Advocaat mr. L. Sauerwein vraagt namens de ondernemers een voorlopige voorziening totdat het stadsdeelbestuur zich over de bezwaarschriften van de bedrijven heeft gebogen. Zou de president deze voorziening toewijzen dan moet de bouw onmiddellijk worden stilgelegd.

Een woordvoerder van het bouwbedrijf reageert gelaten en zegt de kwestie “wel af te wachten”. Het plaatsen van twee zeecontainers deze week om de ergste overlast in te dammen heeft weinig zoden aan de dijk gezet.

Coordinator van het stadsdeel Oud-West is buitengewoon benieuwd wat de rechtbank zal besluiten: “Jurisprudentie op dit gebied kan verstrekkende gevolgen voor bouwprojecten in de stad hebben.”

Reageer op dit artikel