nieuws

Oininio kan voorlopig in pand blijven zitten

bouwbreed

amsterdam – Spiritueel centrum Oininio in Amsterdam wordt voorlopig nog niet ontruimd. De eigenaar van de panden aan de Prins Hendrikkade, woningbouwvereniging Het Oosten, had hiermee gedreigd wegens een huurachterstand, maar krijgt nog geen toestemming van de kantonrechter in Amsterdam.

De rechtszaak is aangehouden tot 22 februari.

In het contract tussen Het Oosten en Oininio was al een situatie voorzien waarbij het spiritueel centrum niet aan zijn verplichtingen kon voldoen. Het contract bepaalt dat Oininio dan twee maanden de tijd krijgt om een oplossing te vinden.

Het spiritueel centrum van R.J. Heijn verkeert al meer dan een jaar in financiele problemen. Verkoop van de panden aan de Prins Hendrikkade en een grootscheepse reorganisatie moesten verbetering brengen. Daarnaast verwacht Heijn al maanden snel rond te komen met een onbekende financier.

Vorige week werd de werkmaatschappij Oibibio Amsterdam op verzoek van Nationale Nederlanden failliet verklaard. De verzekeringsmaatschappij heeft nog 27.000 gulden tegoed. Deze faillietverklaring zou, volgens een woordvoerder, geen gevolgen hebben voor het voortbestaan van Oininio.

Reageer op dit artikel