nieuws

Novem bereidt lijst adviseurs voor

bouwbreed

De Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (Novem) uit Utrecht publiceert binnenkort op Internet een lijst van EPA-adviseurs.

EPA is de energieprestatie-adviesregeling (EPA) die sinds 1 januari van kracht is. Het advies moet woningbeheerders en eigenaren tot het treffen van bouwkundige en installatietechnische maatregelen aanzetten. Daarmee verbetert de energetische kwaliteit van hun woning. Wie minstens één aanbeveling realiseert, krijgt maximaal 350 gulden terug van de advieskosten. Bovendien komt er 25 procent extra energiepremie per maatregel. Inmiddels zijn om en nabij vierhonderd medewerkers van onder meer energie-, installatie- en aannemersbedrijven opgeleid tot EPA- adviseur. Nog niet alle energiebedrijven bieden in hun regio een EPA aan. Bedrijven die dat wel doen hanteren nog geen uniform tarief.

Reageer op dit artikel