nieuws

Nieuwe meeneemtruck van KooiAap

bouwbreed

Kooi BV, onderdeel van de ‘lifting division’ van het Amerikaanse concern Terex en gevestigd in Oude-Leye bij Sint-Annaparochie in Friesland, introduceert tijdens de Bedrijfsauto-RAI een nieuwe generatie meeneemheftrucks.

Het gaat om de KooiAap W2-1 en de W2-3, die respectievelijk op één en op drie wielen zijn aangedreven. De motor van de nieuwe W-machines is lager gemonteerd, waardoor het zicht naar voren is verbeterd en het zwaartepunt lager is komen te liggen. De motor is bovendien aanzienlijk geluidsarmer gemaakt. Net als de vorige generaties zijn de W-machines uitgerust met stuurbekrachtiging. Beide machines beschikken over een capaciteit van 2500 kilo met een standaard hefhoogte van drie meter. Opties zijn voor beide machines een masthoogte van 3,90 meter, de gepatenteerde Kooi reachvorken of een schaarreachsysteem. De op één wiel aangedreven machine is volgens de fabrikant vooral geschikt voor gebruik op verharde wegen, terwijl de op drie wielen aangedreven versie wordt aanbevolen voor losse ondergronden. De nieuwe meeneemheftruck van KooiAap is er met één- en driewielaandrijving.

Reageer op dit artikel