nieuws

Nieuwe framefabriek voor Toyota

bouwbreed

Toyota Industrial Equipment, de ‘vorkhef-poot’ van Toyota, heeft onlangs in de Franse vestiging te Ancenis een nieuwe framefabriek en een nieuw onderdelencentrum geopend. De framefabriek, met een oppervlakte van 5400 vierkante meter, gaat veertig chassis per dag bouwen voor de serie lpg- en dieselheftrucks van de Toyota Generation 7.

De frames worden gelast op een carrousel van twaalf draaiende lasstations. In de fabriek komen dertig mensen te werken. Het spuiten van de frames wordt gedaan door robots.

Met de komst van het nieuwe onderdelencentrum denkt Toyota de Europese markt nog beter te kunnen bedienen. In het magazijn, dat een oppervlakte heeft van 2620 vierkante meter, liggen 14.000 onderdelen op voorraad en zitten 400.000 onderdelen in het systeem. Dagelijks worden 1200 orders verzameld. Vorig jaar gingen zestig zendingen per dag naar twintig bestemmingen, dit jaar verwacht Toyota tweehonderd bestemmingen per dag te hebben.

Reageer op dit artikel