nieuws

Nederland blijft buiten ontslagen

bouwbreed

frankfurt – De naderende golf van gedwongen ontslagen bij Philipp Holzmann blijkt zich uit te strekken tot buiten Duitsland. De Nederlandse dochters Hillen en Roosen en Dubbers Malden blijven echter buiten schot.

Aanvankelijk presenteerde Holzmann een saneringsplan, waarbij van de huidige 28.000 arbeidsplaatsen drieduizend in Duitsland zouden verdwijnen. Na de komst van de nieuwe directeur Konrad Hinrichs ligt nu een concept op tafel, waardoor 3500 banen verdwijnen, waarvan een paar honderd bij buitenlandse dochters.

Holzmann-woordvoerder Siegert wil niet zeggen op welk buitenland de plannen betrekking hebben. Navraag bij de Nederlandse dochters leert echter dat die er zelf van overtuigd zijn dat zij buiten schot blijven.

“Wij zijn alle twee goed draaiende, gezonde bedrijven met een gevulde orderportefeuille. We hebben eerder personeel nodig. Er zal dan ook geen sprake zijn van ontslagen. Ik kan daar heel kort over zijn”, zegt directeur Schippers van Dubbers Malden in een reactie op het bericht uit Duitsland.

Achtergrond van het hogere aantal ontslagen is de positie van de ondernemingsraad. Die was vooral uit op een goed sociaal plan. Prijs daarvoor lijkt een verdere vermindering van het aantal arbeidsplaatsen te zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels