nieuws

Looneis bij corporaties

bouwbreed Premium

Een loonsverhoging van 3,5 procent bij de woningcorporaties is de inzet van de bouwbond FNV bij de onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de ongeveer 23.000 betrokken medewerkers.

Het CNV vraagt 3,25 procent, maar verlangt daarbij dat de werkgevers een groter deel van de premies voor hun rekening nemen en de minimum vakantietoeslag verhogen. Aedes, de koepel van de corporaties, wil niet inhoudelijk reageren op de looneisen. “De CAO-onderhandelingen verlopen in een constructieve sfeer”, was vrijdag het enige commentaar. Reden voor deze voorzichtige opstelling is, dat de lonen tijdens het eerste echte cao-overleg afgelopen donderdag nog niet aan de orde zijn geweest. Een woordvoerder van de FNV verklaarde dat de werkgevers drie ‘onaanvaardbare verslechteringsvoorstellen’ hebben gedaan. Het gaat om schrappen van de prijscompensatie, eerste ziektedag voor rekening van de werknemer en incidenteel langer werken dan 36 uur per week. FNV en CNV willen de jeugdlonen verhogen. De laatste bond stelt ook voor de periodieken in het loongebouw met 50 gulden te laten stijgen. De volgende overlegrondes zijn 2 en 16 februari.

Reageer op dit artikel