nieuws

Koers Philipp Holzmann verder onder druk

bouwbreed Premium

frankfurt – De berichten dat Deutsche Bank zich terug wil trekken uit Philipp Holzmann heeft de beurskoers van het bouwbedrijf verder onder druk gezet.

Maandag sloot het aandeel ruim 13 procent lager. Weliswaar steeg de koers gisteren weer 3 procent, maar de handel bedroeg nog geen 15.000 stuks. De koersdaling zou vrijwel volledig te wijten zijn aan een interview met Deutsche Bank-topman Rolf Breuer, waarin deze het afstoten van de deelneming min of meer aankondigde.

Inmiddels wordt de rol van de grootste kredietgever van Holzmann steeds schimmiger. De verkoop en terugkoop begin jaren negentig door Holzmann van het project Galluspark was al omgeven door een geur van verkeerd gebruikte invloed van de Deutsche Bank. Het blad Der Spiegel heeft nu een brief afgedrukt die de bank aan bondskanselier Schroder zou hebben gestuurd over de sanering van Holzmann. De bank heeft altijd beweerd die brief niet te hebben geschreven.

Reageer op dit artikel