nieuws

Huis kopen in Las Vegas kan nu ook ’s nachts

bouwbreed

“Wilt u onze nieuwste modelwoning bekijken? Belt u maar, op elk uur van de dag!” Een van de grootste Amerikaanse bouwbedrijven, Kaufman and Broad, meent dat letterlijk. In Las Vegas is het begonnen met een 24- uurs service voor kopers.

“Nog meer dan New York is Las Vegas een 24-uurs stad. Daarom kunnen belangstellenden nu rond de klok bij ons terecht”, aldus Kaufman- directrice Leah Bryant. Bij haar kunnen kooplustigen negentien modelwoningen bekijken. De basisprijzen variëren van 120.000 dollar voor een eenvoudige bungalow tot 320.000 dollar voor een uitgebreider huis met garage. Kopers kunnen hun huizen verder nog uitrusten met de laatste technische snufjes. Op dat gebied staan de ontwikkelingen in Amerika niet stil. Het gemak dient de Amerikaan. Dat leverde zoals bekend auto’s (en ook fietsen) met automatische versnellingsbak op. Voor de moderne mens van de 21ste eeuw komen daar nu automatische keukens bij, uiteraard aangesloten op Internet. Erg makkelijk en ook veilig voor tweeverdieners die ’s morgens vroeg – of in Vegas ’s avonds laat – allebei naar hun werk gaan. Staat er nog iets op het vuur? Het besturingspaneel van de koelkast, dat je in je tas hebt gestopt, waarschuwt automatisch en via Internet wordt het probleem verholpen. Zijn de voorraden opgeborgen in de goede vakken, dan begint de koelkast sommige producten alvast te ontdooien, zodat er straks vlotter gekookt kan worden. Wat eten we vandaag? De ‘fridge’ komt via Internet met een keur van suggesties. IBM, Microsoft, Sony en General Electric hebben de handen ineen geslagen en werken aan ‘pakketten’. Die kunnen binnenkort standaard of op verzoek worden ingebouwd met een reeks van individuele opties. Wie schilt er aardappelen in het nieuwe millennium? Uiteraard, de fridge.

Reageer op dit artikel