nieuws

Heiwerk nieuwe brug beschadigt oude brug

bouwbreed

De oude brug over het Prinses Margrietkanaal in de Friese gemeente Grouw is beschadigd geraakt door heiwerkzaamheden van de nieuwe brug. De fundering van de oude spoorbrug is door trillingen een paar centimeter verschoven, waardoor het kunstwerk niet goed meer sluit.

Volgens een woordvoerster van NS Railinfrabeheer is hier van tevoren geen rekening mee gehouden. De vertragende gevolgen voor de scheepvaart zijn van tijdelijke aard. De brug kan nog wel elektrisch open, maar moet met de hand worden neergelaten, vanwege de klap die elektrisch sluiten zou maken. Het duurt ongeveer anderhalve week tot het mankement is verholpen. Railinfrabeheer zal er overigens niet veel geld meer aan besteden. Als de nieuwe spoorbrug klaar is, wordt de oude gesloopt. Naar verwachting kan de nieuwe 64 meter lange draaibare brug – de grootste draaibare spoorbrug in Nederland – in september in gebruik worden genomen. De bouw kost rond de 51 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel