nieuws

HBG Vastgoed onder vuur collega’s

bouwbreed

HBG Vastgoed is op de vingers getikt door de gemeente Nijmegen en collega-projectontwikkelaars.

De ontwikkelaars zijn eveneens betrokken bij de realisatie van Vinex-locatie de Waalsprong. Het bouwbedrijf zou te weinig luisteren naar wensen van kopers. HBG Vastgoed bouwt de komende jaren ruim vijfhonderd woningen in de Waalsprong. Momenteel realiseert de bouwer ruim honderd dure koopwoningen. De kopers hebben geklaagd dat zij hun individuele woonwensen niet gehonoreerd zien. De communicatie met HBG verloopt moeizaam en verzoeken om de woningen aan te passen naar eigen wens, worden terzijde geschoven. Zowel de gemeente als andere projectontwikkelaars, georganiseerd in de Waalsprong BV, hebben zich kritisch uitgelaten over de opstelling van HBG Vastgoed. Zij willen dat de bouwmaatschappij zich klantgerichter opstelt. Juist in het Waalspronggebied moet, omwille van de variatie, rekening worden gehouden met individuele wensen van kopers, stellen zij.

Geschrokken

HBG Vastgoed zegt geschrokken te zijn van de kritiek. “Wij willen niet worden gezien als een starre onderneming”, reageert woordvoerder Ullmann. “Er zijn fouten gemaakt. We nemen de kritiek ter harte en doen er alles aan om de problemen op te lossen.” Met een vertegenwoordiger van een groep kopers is al overleg gepleegd. Ook andere kopers worden uitgenodigd. Over 1,5 week krijgen kopers een ‘wijzigingenlijst’ waarmee zij gewenste veranderingen kunnen opgeven. Woordvoerder Ullman benadrukt wel dat kopers bij verzoeken tot aanpassingen rekening moeten houden met de fase van het bouwproces en de eisen die door verschillende instanties, zoals de welstandscommissie, worden gesteld.

Reageer op dit artikel