nieuws

Groningen krijgt luxe stadsvilla’s

bouwbreed

groningen – Op de locatie van de voormalige huishoudschool van het Noorderpoortcollege in Groningen verrijzen vanaf medio volgend jaar tien bijzondere stadsvilla’s, die perfect moeten aansluiten bij het bestaande karakter van de zogeheten Schildersbuurt.

Deze wijk kenmerkt zich van oudsher door het grote aantal ruim bemeten vooroorlogse herenhuizen. De villa’s, die elk aan de voorkant worden voorzien van kleurrijke raampartijen, krijgen een inhoud van 800 kubieke meter, worden vijftien meter diep en gaan circa acht ton kosten. Het beeldbepalende project is in opdracht van projectontwikkelaar J.C. Hollestelle door Otonomo Architecten in Groningen ontworpen. De verkoop van de huizen is in handen van makelaardij Boelens Jorritsma.

De woningen bestaan uit een grote, in tweeen geknipte woonkamer verspreid over twee verdiepingen en voorzien van een trap en een vide. Op de tweede en derde verdieping zijn vier ruime slaapkamers en een dakterras te vinden. Verder beschikken de voor binnenstadbegrippen zeer ruime woningen aan de achterkant over een vijftien meter diepe stadstuin en garages.

Reageer op dit artikel