nieuws

Gevaarlijke trappen in schoolwoning

bouwbreed

vriezenveen – Ouders en schoolleiding van de protestants christelijke basisschool Shalom in Vriezenveen klagen over de in hun ogen gevaarlijke wenteltrappen in de twee nieuwe schoolwoningen. Ze zijn bang voor valpartijen als de schoolkinderen tegelijkertijd van de trap gebruik maken. De schoolleiding wenst een veiligheidshekje, maar in het kader van de brandbeveiliging mag dat niet. Een oplossing is nog niet gevonden.

De twee schoolwoningen zijn maandag in gebruik genomen. Het gebouw ziet eruit als een uit de kluiten gewassen twee-onder-een-kap. Om in de toekomst de school om te bouwen tot twee woningen, zijn enkele kleine ingrepen nodig.

De vloeroppervlakte van de schoolwoningen bedraagt op de begane grond circa 190 vierkante meter en op de eerste verdieping circa 130 vierkante meter. Het gebouw staat nu nog solitair in een weiland, maar komt in een nieuwe woonwijk met ruim tweehonderd woningen te staan. De schoolwoningen werden in een half jaar gebouwd. Aannemer Groothuis uit Harbrinkshoek maakte gebruik van geprefabriceerde betoncasco’s en houten dakkap dat in een dag werd gemonteerd. Tuns + Horsting Architecten tekende voor het ontwerp.

Reageer op dit artikel