nieuws

Fortress verwacht veel van Öresund

bouwbreed Premium

De Nederlandse vastgoedbeheersmaatschappij Fortress Participation BV investeert 36 miljoen gulde) in de acquisitie van twee objecten in de huurwoningensfeer in het kustplaatsje Limhamn bij de Zuid-Zweedse stad Malmö. De in Rotterdam gevestigde maatschappij doet dit vanuit de verwachting van een sterke economische groei in de Öresundregio.

De beoogde integratie van Malmö met de Deense hoofdstad Kopenhagen zal de vraag naar woningen op aantrekkelijke locaties aanzienlijk stimuleren, wordt gesteld in de toelichting bij de transactie. De integratie wordt nagestreefd in verband met de op 1 juli in gebruik te nemen vaste oeververbinding tussen de twee steden. Via dochtermaatschappij Fortress Participation Scandinavia AB is over de verwerving van de twee objecten een akkoord bereikt met het bouw- en vastgoedontwikkelingsconcern NCC. In het ene geval gaat het om twee in 1992 gebouwde flats met bij elkaar een verhuurbare oppervlakte van 11.300 vierkante meter, verdeeld over 122 appartementen. Het tweede object betreft een bouwareaal van 24.000 vierkante meter, waarop NCC vier flats zal realiseren.

Reageer op dit artikel