nieuws

Explosieven ruimen bij Moerdijkbruggen

bouwbreed

Het Hoogheemraadschap West-Brabant gaat de komende maanden een gebied aan de Brabantse kant van de Moerdijkbruggen op explosieven uit de Tweede Wereldoorlog uitkammen. Het gaat om een strook van drie kilometer lang en ongeveer 35 meter breed.

De explosieven moeten zijn verwijderd voordat wordt begonnen met de dijkverzwaring aan de zuidkant van het Hollands Diep. Volgens G. de Wilde, woordvoerder van het Hoogheemraadschap, heeft het Explosieven Opruimings Commando (EOC) gemeld dat er indertijd in het strategisch belangrijke gebied rondom de bruggen ongeveer 300 ton bommen terecht is gekomen. Hiervan is ongeveer 10 procent nooit ontploft. Hoewel de verwachting is dat het grootste gedeelte aan de noordkant ligt, vindt het hoogheemraadschap het niet verantwoord aan de dijken te gaan werken voordat het gebied ‘schoon’ is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels