nieuws

Enkhuizen wil deel IJsselmeer inpolderen

bouwbreed

De plannen van de gemeente Enkhuizen om een deel van het IJsselmeer in te polderen ten behoeve van de aanleg van een nautisch bedrijventerrein bij Enkhuizen doen veel stof opwaaien. Het gaat in totaal om 17 tot 25 hectare grond.

Tegenstanders zijn bang dat het hek van de dam is en meer inpolderingsplannen zullen volgen. Volgens de gemeente zal dat zo’n vaart niet lopen. De bestaande twee bedrijfsterreinen in Enkhuizen zijn vol. Uit een pas opgestelde visie blijkt dat het kustgebied van het IJsselmeer mogelijkheden biedt voor de ontwikkeling van een nautisch bedrijfsterrein met stranden. “Watersport is de kracht van Enkhuizen en dus is het niet meer dan logisch dat je naar de IJsselmeerkust kijkt voor de ontwikkeling van watersportgebonden bedrijfsterreinen”, legt R. van der Schans, hoofd Economische Zaken en maker van de plannen, uit. GroenLinks is fel tegen de plannen. De Vereniging tot Behoud van het IJsselmeer heeft de visie opgevraagd, maar een reactie bleef tot nu toe uit. Die wordt verwacht bij de presentatie van de plannen op 16 februari. Als een meerderheid voor de plannen stemt, dan neemt de gemeente in mei een besluit over de inpoldering.

Reageer op dit artikel