nieuws

Energiefondsen bijna door hun geld heen

bouwbreed

In elk geval deze zomer zijn de energiebesparingsfondsen leeg. De energiebedrijven sloten met de middelen hieruit inmiddels zo’n 1800 gunstige leningen af voor investeringen in energiebesparing.

De totale waarde beloopt om en nabij 120 miljoen gulden, op een beschikbare 150 miljoen. Zodra het geld op is, loopt de huidige regeling energiebesparingsfondsen af. De Federatie van Energiebedrijven in Nederland (EnergieNed) noemt het niet onmogelijk dat individuele fondsen de regeling op een andere manier voortzetten. De interesse voor de leningen is groot. Vorig jaar werd ruim 90 miljoen gulden uitgeleend, tegen bijna 30 miljoen in ’98. Het kleine en middelgrote bedrijf tekende voor pakweg 80 procent. Daarvan kwam 10 procent voor rekening van industriële bedrijven. De fondsen stammen uit 1997. EnergieNed ontwikkelde ze met MKB-Nederland en VNO/NCW. De investering moet minstens 20.000 gulden bedragen.

Reageer op dit artikel