nieuws

Eerste ingenieurs installatietechniek

bouwbreed

eindhoven – De Technische Universiteit Eindhoven heeft zijn eerste drie ingenieurs installatietechniek afgeleverd. De Eindhovense universiteit is de enige onderwijsinstelling met deze academische opleiding.

Vijf jaar geleden startte de TU met de opleiding omdat de industrie dringend behoefte had aan ingenieurs die complexe installatiesystemen voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, kantoorgebouwen en schouwburgen kunnen ontwerpen en bouwen. Dergelijke systemen regelen de klimaatbeheersing, de luchtverversing, de verlichting, de beveiliging, de drinkwatervoorziening en dergelijke.

Aanvankelijk stond de studie open voor studenten met een propedeuse bouwkunde of werktuigbouwkunde op zak. Met ingang van het nieuwe studiejaar beschikt de opleiding over een eigen propedeuse. Momenteel volgen ongeveer veertig studenten de nieuwe studie.

Reageer op dit artikel