nieuws

Duitse industrie ziet geen kans meer voor Transrapid

bouwbreed

De Duitse industrie heeft de hoop op een Transrapidbaan in eigen land opgegeven. Oorzaak is de scepsis van directeur Mehdorn van de Deutsche Bahn. De topman gelooft niet in een rendabele magneettreinverbinding tussen Hamburg en Berlijn.

Volgens woordvoerder Wiegelmann van bouwersconsortium Adtranz, Siemens en Thyssen-Krupp hebben de uitspraken van Mehdorn de Transrapidlijn tussen Hamburg en de hoofdstad alle perspectief ontnomen. De andere dertien trajecten steken economisch gezien nog een stuk slechter af dan de verbinding Hamburg-Berlijn. Mocht op 5 februari tijdens het topoverleg onder leiding van verkeersminister Klimmt definitief het doek vallen voor de Transrapid, dan vindt aanzienlijke kapitaalvernietiging plaats en is te rekenen met forse schadeclaims. Alleen al de Duitse regering heeft in de ontwikkeling 3,4 miljard gulden geïnvesteerd. Ook is reeds 380 miljoen uitgegeven aan planning en realisatie van het traject.

Reageer op dit artikel