nieuws

‘Dossier Weerwerk’ toont strijd met aannemer

bouwbreed

heerenveen – Een slepend conflict tussen een aannemersbedrijf en een winkelier over een te duur uitgevallen verbouwing, waaraan de Raad van Arbitrage te pas moet komen. Daarover handelt het tv-programma ‘Dossier Weerwerk’ woensdag (20.25-20.50 uur). De educatieve omroep RVU vertoont de uitzending op Nederland 3.

Robert Rademaker is handelaar in tweedehands meubilair. In 1992 wil hij zijn winkelpand verbouwen. Rademaker komt met een aannemer een bedrag overeen waarvoor deze de plannen zou uitvoeren. Bij de oplevering wil de aannemer echter liefst 50 procent meer dan is afgesproken, omdat de verbouwing veel duurder blijkt te uitgevallen. Dit gaat Rademaker te ver.

Rademaker legt het conflict voor aan de Raad van Arbitrage, een als onpartijdig en onafhankelijk bekend staand instituut dat conflicten in de bouwwereld behandelt en een bindend advies geeft. De winkelier vestigt hierop zijn hoop, maar al bij de eerste zitting bij de Raad ontdekt hij dat een van de leden van de commissie een familierelatie heeft met de projectleider van de aannemer. Rademaker spreekt zijn twijfel uit over diens onpartijdigheid en gaat verder op onderzoek uit. Als hij nog meer relaties ontdekt, heeft hij geen enkel vertrouwen meer in de commissie.

Partijdigheid

Ondanks de door Rademakers geuitte twijfels, behandelt de commissie de zaak. De aannemer wordt in het gelijk gesteld. Rademaker pikt dit niet. Hij stapt naar de rechter om de partijdigheid van de commissie aan de kaak te stellen. Hoe het verder gaat is in de reportage te zien. Dossier Weerwerk gaat over mensen die voor hun rechten opkomen.

Reageer op dit artikel