nieuws

Discussie over bouw ‘rijtjeswoningen’

bouwbreed

Aan de hand van een zaak in IJlst moet de Raad van State definitief uitsluitsel geven over het planologische begrip ‘rijtjeswoning’. De familie Niermeijer stapte naar de raad om alsnog gelijk te krijgen in een conflict rond de bouw van negentien woningen aan het Croleskwartier in IJlst.

Die woningen maken deel uit van een nieuwbouwproject van Woningbouwvereniging De Friese Greiden. Niermeijer was het niet eens met de bouw van rijtjeswoningen, omdat die volgens het bestemmingsplan niet konden worden gebouwd. Volgens het plan mochten er niet meer dan twintig rijtjeswoningen komen. Volgens Niermeijer waren die al gebouwd tijdens een eerder project van 34 woningen. Maar volgens de gemeente waren dat ‘aaneengeschakelde woningen’ en geen ‘rijtjeshuizen’. De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Reageer op dit artikel