nieuws

Den Haag positief over rekeningrijden

bouwbreed

den haag – Op voorwaarde dat een fors bedrag vrijkomt voor investeringen in infrastructuur en openbaar vervoer, lijken de gemeente Den Haag en de regio bereid de tolheffing in te voeren. Ze willen dan een vergelijkbare overeenkomst sluiten als Amsterdam heeft gedaan.

Utrecht is een stap verder dan Den Haag. De onderhandelingen over rekeningrijden zijn er al begonnen. Probleem is dat de stad graag wil, maar omliggende gemeenten en provincie nog dwars liggen. Rotterdam ziet weinig in de elektronische tolheffing. De Maasstad ziet meer in betaalstroken dan in tolpoorten.

Den Haag, Rotterdam en Utrecht zagen aanvankelijk niets in de plannen van Netelenbos, maar Den Haag en Utrecht kijken nu likkebaardend naar de honderden miljoenen guldens die Amsterdam in de wacht sleept.

Volgens een woordvoerder van Den Haag voorzag het oorspronkelijke plan in niet veel meer dan een aantal tolpoortjes. Daar waren de steden het niet mee eens. Inmiddels heeft rekeningrijden zich steeds meer ontwikkeld in de richting van de ‘maatwerkoplossing’ die Den Haag wenst. (anp)

Reageer op dit artikel