nieuws

Definitief groen licht voor IJburg

bouwbreed

Het hoger beroep tegen de bouw van de eerste fase van IJburg is door de Raad van State afgewezen. Dit betekent dat de eerste 3600 woningen in het IJmeer volgens plan kunnen worden gebouwd.

In februari 2001 begint de bouw, eind dat jaar worden de eerste bewoners verwacht. De Vereniging tot Behoud van het IJsselmeer en andere tegenstanders hadden beroep aangetekend tegen de vergunning van Rijkswaterstaat voor het maken van land en tegen het goedkeuringsbesluit van het bestemmingsplan door de provincie. De Raad van State vindt dat de besluiten zorgvuldig zijn genomen. Een verzoek om schorsende werking was eerder afgewezen. De juridische mogelijkheden om de bouw van de eerste huizen tegen te houden, zijn nu uitgeput. Wethouder Stadig wil de tegenstanders uitnodigen voor een gesprek. “Het is tijd de strijdbijl te begraven. De gemeente hoopt dat zij nu willen meepraten over de invulling van natuur- en recreatieprojecten in en rond het IJmeer.” Op 26 januari bespreekt de gemeenteraad het stedenbouwkundig plan voor de eerste woningen op het Haveneiland en de Rieteilanden. Particuliere consortia en de gemeente hebben het plan gezamenlijk ontwikkeld.

Reageer op dit artikel