nieuws

Corporatie eist ontruiming Oininio

bouwbreed Premium

amsterdam – Oininio in Amsterdam dreigt te worden ontruimd. Het spiritueel centrum van R.J. Heijn heeft een huurschuld bij woningbouwvereniging Het Oosten, eigenaar van de panden aan de Prins Hendrikkade. Komende week dient voor de rechtbank in Amsterdam een zaak waarin Het Oosten toestemming vraagt te ontruimen.

Dinsdag werd Oibibio Amsterdam BV, een van de werkmaatschappijen van Heijn, failliet verklaard. De ontruimingszaak, die ook dinsdag voor de rechter had moeten komen, is daardoor een week uitgesteld.

De woningbouwvereniging nam de panden begin vorig jaar, met onder meer subsidie van de gemeente Amsterdam, over. De onverwachte aankoop van de corporatie leidde toen tot opschudding in de Tweede Kamer.

Kamerleden vroegen staatssecretaris Remkes de corporatie op de vingers te tikken wegens oneigelijke activiteiten. Directeur Van Leeuwen van corporatiekoepel Aedes verdedigde Het Oosten met de opmerking dat het slechts ging om een strategische aankoop op een populaire stationslocatie.

Hij lijkt gelijk te krijgen; volgens de corporatie hebben zich al kandidaten gemeld die geinteresseerd zijn in de panden.

Reageer op dit artikel