nieuws

Bouw VS blijft flinke groeicijfers noteren

bouwbreed

new york – Bij het begin van het nieuwe jaar ontving de Amerikaanse bouwindustrie gemengd nieuws. Het slechte nieuws: volgens de jongste cijfers van F.W. Dodge voor november vorig jaar is de bouwactiviteit in de Verenigde Staten in november met 3 procent gedaald naar een jaarwaarde van 900,5 miljard gulden. Het goede nieuws: de daling werd alleen veroorzaakt door achteruitgang in een sector: de niet-residentiele bouw en de nutswerken. De huizenbouw bleef gelijk aan het niveau van oktober.

Robert Murray, vice-president voor economische zaken van Dodge, is daardoor optimistisch. “De bouwwereld heeft in de laatste helft van 1999 een stapje terug moeten doen vergeleken met de intense activiteit aan het begin van het jaar. Maar zelfs met de jongste daling zal de hele bouwindustrie toch met 8 tot 9 procent groeien in 1999 en dat is het achtste achtereenvolgende jaar dat bouwactiviteiten toenemen.”

De waarde van de huizenbouw bleef in november per saldo gelijk: op jaarbasis 409,2 miljard gulden. De bouw van eengezinshuizen zakte met 2 procent, de bouw van appartementen steeg met 14 procent, maar dat is een kleiner deel van de markt. Amerikanen willen nog steeds het liefst met een familie in een eigen huis wonen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels