nieuws

Bond hekelt aanpak overwerk bij HBG ‘Aanvraag voor werkvergunning kerstreces onvolledig’

bouwbreed

den haag – De Bouw- en Houtbond FNV is niet te spreken over de manier waarop de Hollandsche Beton Groep (HBG) een bouwploeg heeft laten werken aan het Philipsstadion in Eindhoven. De werkzaamheden vonden plaats tijdens het kerstreces.

Volgens de bond was de aanvraag van HBG voor een werkvergunning voor werkzaamheden aan het Philipsstadion onvolledig. “Ik begrijp werkelijk niet waarom hier zo’n publieke commotie over is ontstaan”, verklaart woordvoerder A. Pronk van HBG. Hij reageert hiermee op de uitlatingen van bondsbestuurder T. Rutten van de Bouw- en Houtbond FNV. HBG ontving onlangs een brief waarin de bond stelt dat de bouwgigant de werkvergunning voor het overwerk aan het Philipsstadion op foutieve wijze heeft aangevraagd.

Afspraken

Conform de afspraken in de cao, behoren de werklieden op de hoogte te worden gesteld van de compensatie voor eventuele overuren. Volgens de bouwbond heeft HBG dat laatste niet gedaan.

“De vergunning is op tijd en goed aangevraagd”, pareert Pronk, “hoewel we inderdaad niet hebben vermeld op welke dagen de werklieden compensatie krijgen. Dat wordt momenteel opgelost. Maar eerlijk gezegd had ik hier een simpel telefoontje over verwacht en geen openlijke media-aanval.”

De woordvoerder verzekert dat HBG de afspraken zoals die gemaakt zijn, naleeft en dat de werknemers ook in dit geval worden gecompenseerd. “We wisten alleen nog niet wanneer die compensatie zou plaatsvinden. Daarom is dat niet vermeld op de aanvraag.”

HBG werkt aan de uitbreiding van het PSV-stadion in verband met de Europese voetbalkampioenschappen. “Logischerwijs worden we in deze werkzaamheden beperkt door het wedstrijdschema en daardoor waren we genoodzaakt door te werken tijdens het kerstreces. De eis dat we alsnog aangeven wanneer de werknemers hun vrije dagen krijgen, wordt vanzelfsprekend ingewilligd”, zegt Pronk.

Reageer op dit artikel