nieuws

Ballast Nedam komt schippers tegemoet

bouwbreed

nieuwegein – Ballast Nedam verhoogt de nieuwe Liesbosbrug met 30 tot 35 centimeter. “Dat is prettiger voor de scheepvaart en het betekent voor ons een kleine ingreep”, verklaart woordvoerster De Geus.

De brug is pas geleden opgeleverd. Het is een schenking van Ballast Nedam aan de gemeente Utrecht, zij het niet geheel zonder eigenbelang. Het bouwbedrijf heeft achter de brug een industrieterrein liggen, dat ook over het water goed ontsloten moet zijn.

In overleg met de schippers werd besloten een doorvaarthoogte van 6,50 meter boven NAP aan te houden. “Dat is ook gebeurd, maar de schippers gingen uit van een doorvaarthoogte van 6,50 meter kanaalpeil”, licht De Geus toe.

Ter wille van de scheepvaart is Ballast bereid de brug ongeveer 35 centimeter te verhogen “door middel van een simpele ingreep”. Over de kosten ligt het bouwbedrijf niet wakker. De Geus: “De nieuwe brug heeft negen miljoen gulden gekost, daar kan de 25.000 gulden voor het ophogen ook nog wel bij.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels