nieuws

Ariana beveiligt twee personen tegen vallen

bouwbreed

Skyworks brengt het valbeveiligingssysteem Ariana op de markt, dat speciaal is ontworpen voor toepassing op plaatsen waar geen leuningwerk kan worden geplaatst. Het systeem is ontworpen om maximaal twee personen te beschermen tegen vallen.

Het permanente horizontale systeem bestaat uit een staalkabel die met eindankers vastzit aan de constructie. De staalkabel wordt met een eindvork en een spanner aan de eindankers vastgezet. Bij meer dan twaalf meter lengte worden extra ondersteuningspunten aangelegd. Een lijnklem loopt over de staalkabel en de ondersteuningspunten, zodat de gebruiker zich langs het systeem kan bewegen zonder dat hij of zij zich hoeft af te koppelen. Hierdoor behouden de gebruikers hun bewegingsvrijheid. De gebruiker zekert zichzelf aan de lijnklem met behulp van een veiligheidslijn, die is verbonden aan de broekgordel. Het systeem is onder andere toepasbaar op glazenwassersbordessen langs gevels van gebouwen of langs loopbordessen in productiehallen. Het systeem kan tegen elk type gevel en ook op een borstwering of dak of tegen een plafond worden gemonteerd.

Skyworks BV, Berkel en Rodenrijs, telefoon (010) 5140050

Reageer op dit artikel