nieuws

Aandelen windmolen in ruil voor milieu

bouwbreed

Gouda daagt zijn inwoners uit de komende vier maanden 10 procent milieubesparing te realiseren op huishoudelijke activiteiten. Wie dat haalt, krijgt een aandeel in een windmolen die binnenkort in Gouda verrijst.

“Het mes snijdt zo aan twee kanten; besparen op energieverbruik en investeren in duurzaam opgewekte energie”, verklaart een gemeentewoordvoerster het initiatief. Gouda stelt een proefproject op dat de naam De Uitdaging zal dragen en op 7 februari van start gaat. De Uitdaging maakt onderdeel uit van Ecosteps: een nieuw milieubesparingsprogramma voor huishoudens. Deze pas ontwikkelde methode wordt in Gouda voor het eerst in Nederland toegepast. EcoSteps is een variant op het al langer bestaande EcoTeam Programma in Midden Holland. Met dit verschil dat de gebruiker nu individueel aan het milieubesparingsprogramma kan deelnemen.

Reageer op dit artikel