nieuws

Fatale val grondwerker in schacht op vuilstortplaats

bouwbreed

azewijn – Een 61-jarige grondwerker heeft maandag een val in een vierenhalve meter diepe schacht niet overleefd. Samen met een collega was hij bezig de vuilstort – die tot tien jaar geleden in gebruik was – te conserveren.

Behalve het aanbrengen van afdekking, zodat geen afvalstoffen in het milieu kunnen komen, moesten tevens ontluchtingspijpen worden ingebracht voor de afvoer van stortgassen die zich in de belt hadden opgehoopt. Daarvoor werden met een machine gaten gegraven van vierenhalve meter diep. Aan de bovenzijde drie meter breed, en enigszins getrapt naar beneden. Terwijl een vijf meter lange ontluchtingspijp met een kraan in de schacht werd geplaatst, probeerde het slachtoffer de pijp vanaf de rand met een schop in een rechte positie te duwen. Waarschijnlijk is de klei waarop het slachtoffer stond afgebrokkeld.

Behalve verwondingen door de val kreeg de man ook nog een stuk klei met een behoorlijk gewicht op zijn hoofd. Hij overleed ter plaatse.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels