nieuws

Woningen krijgen verkeerde kleur

bouwbreed

roosendaal – Bij de bouw van twintig woningen op een nieuwbouwlocatie in Roosendaal zijn verkeerde stenen gebruikt. In plaats van ivoorwitte stenen hebben de huizen een okergele kleur meegekregen. De gemeente Roosendaal stelt dat de betrokken aannemers verantwoordelijk zijn voor de vergissing, maar de rechtbank in Breda oordeelde daar deze week anders over.

Volgens de aannemers lagen de stalen van de stenen al sinds eind 1998 bij de gemeente. Op hun beurt is er geen wijziging doorgegeven. De rechter gaf de gemeente gelijk in het feit dat de nieuwe kleur afbreuk doet aan de uitstraling van het woningbouwproject. Tegelijk sommeerde de rechter dat de muren niet afgebroken hoeven te worden, aangezien de gemeente Roosendaal te laat in actie is gekomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels