nieuws

Schimmel dwingt museum tot dure herinrichting

bouwbreed

groningen – Schimmel in de spaanplaten van een van de vijf paviljoens van het Groninger Museum heeft de museumdirectie gedwongen het betreffende paviljoen leeg te halen en opnieuw in te richten. Met de herinrichting is minimaal drie miljoen gulden gemoeid.

De schimmel is het gevolg van de wateroverlast in oktober vorig jaar. De begane grond van het museum stroomde toen over.

“De ruimte is totaal onbruikbaar geworden”, vertelt woordvoerster Selbach van het museum. Momenteel wordt het paviljoen, ontworpen door de Italiaan Michele de Lucchi, leeggehaald door medewerkers van de gemeente Groningen. Vervolgens wordt deze ruimte, waarin de Groningse archeologie en geschiedenis in beeld was gebracht, geschikt gemaakt als semi-permanente expositieruimte. Selbach noemt deze maatregel ‘een tussenoplossing’.

De museumdirectie beraadt zich nog over de vraag hoe het paviljoen nu moet worden ingericht. Er liggen drie alternatieven op tafel: exact dezelfde inrichting, een compleet nieuw ontwerp of een andere ontwerper vragen het paviljoen in te richten. Volgens Selbach duurt het nog wel enige maanden voordat er een beslissing valt.

Volgens Selbach is het museum nog in onderhandeling met de verzekeringsmaatschappij over vergoeding van de schade.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels