nieuws

Werkloosheid bouw daalt steeds verder

bouwbreed

gouda – Ook in het derde kwartaal is de werkloosheiod in de bouwnijverheid verder teruggelopen. Ten opzichte van het tweede kwartaal was de daling 10 procent, in vergelijking met een jaar eerder zelfs 30 procent.

In de bouw bedraagt de werkloosheid per eind september nu 1,7 procent, in de UTA 2,3 procent, bij de stukadoors 2 procent, in de schildersector 1,6 procent en in de natuursteensector 2 procent.

In deze cijfers is een deel van de mensen opgenomen die een gedeeltelijke wao-uitkering hebben met een aanvullende ww-uitkering. Gecorrigeerd voor deze zogenoemde samenloopgevallen komen de cijfers iets hoger uit.

Opvallend is dat bijna zes op de tien werklozen ouder is dan 45 jaar. Ruim een derde van de werlozen is ouder 55 jaar.

Reageer op dit artikel