nieuws

Washington bezorgd over ongelukken bij wegwerken

bouwbreed Premium

washington – Het Amerikaanse ministerie van vervoer bereidt een actie voor om het aantal dodelijke ongelukken bij het werk aan wegen in het land te verminderen.

Het aantal mensen dat per jaar omkomt in de buurt van plekken waar aan wegen wordt gewerkt was de afgelopen jaren aan het dalen, van 782 in 1989 naar 658 in 1997. Maar in 1998 is het aantal doden gestegen naar 772, een getal dat zowel wegarbeiders als automobilisten omvat. In datzelfde jaar raakten in totaal 37.000 gewond bij werkplekken.

In totaal zijn de afgelopen tien jaar meer dan achtduizend doden gevallen op plaatsen waar aan de weg gewerkt wordt.

Iedere dode en gewonde op de weg is er een teveel, natuurlijk, maar het aantal slachtoffers dat valt in en rond werkplaatsen, valt in het niet bij het totaalcijfer: bijna 42.000 doden per jaar op alle wegen.

Het ministerie van vervoer gaat komende april extra aandacht besteden aan het veiliger maken van werkzones. Automobilisten zullen onder meer gemaand worden langzamer te rijden rond die plaatsen, zich voor te bereiden op onverwachte gebeurtenissen daar en vooral om afstand te houden. Wegarbeiders zal op het hart gedrukt worden voorzichtig te zijn en zij zullen extra training krijgen om ongelukken te voorkomen.

Reageer op dit artikel