nieuws

Venlo krijgt nieuwe Maasboulevard

bouwbreed Premium

venlo – Venlo krijgt, als de gemeenteraad in februari akkoord gaat, een nieuwe Maasboulevard. B en W hebben dinsdag overeenstemming bereikt met de projectontwikkelaar. De nieuwe Maasboulevard moet Venlo niet alleen een karakteristiek aanzien geven, maar moet ook de sociale veiligheid en leefbaarheid van de binnenstad vergroten.

Vanaf de herfst van 2001 wordt begonnen met de sloop van 48 panden langs de Maashaven. In 2004 moeten daarvoor in de plaats 175 woningen en een groot aantal winkels, horecagelegenheden, een parkeergarage en recreatieve centra verrezen zijn. Uitvoering van het plan kost 200 miljoen gulden.

De Venlose binnenstad is na de winkelsluiting nagenoeg uitgestorven. Met dit project wil de gemeente de stad nieuw leven in blazen. Daardoor neemt volgens de gemeente ook de veiligheid op straat toe.

De huidige Maasboulevard is volgens de gemeente verloederd. Het is een plek waar sprake is van overlast van drugskoeriers en -verslaafden. “Na de oorlog heeft de stad zich van de Maas afgekeerd”, aldus directeur Vleugels van projectontwikkelaar MBO Ruyters. “De boulevard werd de lelijke achterkant van Venlo. In de nieuwe opzet wordt die boulevard het sfeervolle en karakteristieke gezicht van Venlo.”

Deelnemers in het project zijn naast de gemeente Venlo Rodamco Beleggingen, MBO Ruyters Projectontwikkelingen en NBM Amstelland Vastgoed. (anp)

Reageer op dit artikel