nieuws

Van Seumeren maakt werk aan stadion af

bouwbreed

milwaukee – Van Seumeren heeft het zware hijswerk aan het nieuwe honkbalstadion van de Milwaukee Brewers overgenomen van Lampson. Diens Big Blue Transilift stortte in juli in bij het hijsen van een 400 ton zwaar stalen daksegment. Daarbij vonden drie mensen de dood.

Lampson zegt dat het ongeluk gebeurde door de sterke wind die op dat moment heerste.

Hoofdaannemer Mitsubishi Heavy Industries (MHI) besloot Lampson van het werk te halen, zonder te wachten op de uitkomst van het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

MHI heeft na een onderzoek naar verschillende zware kranen, waaronder modellen van Manitowoc, het Amerikaanse kantoor van Van Seumeren in Houston, Texas ingeschakeld.

Momenteel wordt de rupskraan Mannesmann Dematic CC126000 van 2000 ton op de bouwplaats opgebouwd.

Het Amerikaanse kantoor van Van Seumeren claimt een wereldrecord hijsen met een rupskraan. Met eenzelfde CC12600 is een 1359 ton zwaar onderdeel van een olieraffinaderij in de buurt van Houston getild. Twee kleine kranen assisteerden om de ketel in evenwicht te houden.

Van Seumeren heeft inmiddels bekend gemaakt niet langer geinteresseerd te zijn in een overname van Mammoet. Deze aartsrivaal is door P en O Nedlloyd in de etalage gezet, omdat het bedrijf zich wil concentreren op de core business, de scheepvaart.

Reageer op dit artikel